Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2011. elszámolás

2014.05.23

               

       A TOLL ÉS ECSET KÖZHASZNÚ ALAPÍTVÁNY 2011. ÉVI MUNKÁJÁRÓL

 

Sajnos a 2011-es évben alapítványunk pénzügyi forgalma lelassult. Eddigi támogatóink és szponzoraink ez évben támogatást szinte nem nyújtottak, mely a megváltozott gazdasági viszonyoknak köszönhető.

Nyitó egyenleg: 330 836 Ft

Bevétel: adomány:  33 500 Ft

KSH kamat: 1 242 Ft

Kiadás:  kiadvány bekötés: 27 500 Ft

KSH kezelési költség: 17 529 Ft

Záró egyenleg: 320 549 Ft

 

 

Alapítványunk ez évben is elsősorban a Bács- Kiskun Megyei Költők és Írók rendezvényeit támogatta szervezéssel, részvétellel, internetes reklámmal. Semmilyen pályázatot nem írtunk ki, és nem támogattunk.

·         Május  27-30  Részt vett két fő a Magyar Kultúra Lovagjai  Nemzetközi Találkozóján Tihanyban. /önköltség/

·         Június 12    A Magyar Kultúra Lovagjainak Dél-területi Országos Irodalmi Találkozója Szegeden    /önköltség/

·         Június 14  Részt vettünk a megyében: Kunszentmiklós Magyarok Világtalálkozóján

/önköltség/

·         Június 17  A Kecskeméten megrendezett Múzeumok Éjszakáján , versel kedveskedtünk a résztvevőknek a Katona József Emlékházban.

·         Július 7-10  A Kárpát-medencei  Írók és Költök Baráti Társaságának Kunszentmiklóson megrendezett négy napos szimpóziumára  mentünk  önköltségen. E szervezetnek 2010-ben lettünk tagja.

·         Augusztus 14  Magyarok Országos Gyűlésén Kunszentmiklósi Bösztörpusztán a kortárs írók és költők meghívására több mint félórás műsorban szerepeltünk.

·         Szeptember 12 Vendégünk volt Yamamoto Takao japán műfordító leánya Nagata Dzsunko és férje Akamathu Rintaro zongoraművész, aki a Kodály Intézetben, kérésünkre adott egy rögtönzött koncertet. Ebédeltetésüket, és Budapestre szállításukat Placz József támogatta.

·         November 11-13  A Magyar Irodalmi Társaság Országos Vándor Gyűlése A kecskeméti Városháza dísztermében képviselte magát az alapítvány.

·         December 8   Budapesten részt vettünk az ’56-ok Országos Szövetségének rendezvényén, majd ezt követően a ,, Betyárvilág’’ folyóirat könyvbemutatóján vettük át azt az antológiát, amelyben hat költőnk verse szerepelt.

·         December 13   A Kecskeméti Kulturális Központban  megtartottuk éves beszámolónkat, és kiosztottuk az eddig megjelent Üzen a Homok című irodalmi folyóiratot könyv alakban bekötve, elismerve és megköszönve azok munkáját, akik a legtöbbet tettek önzetlenül, a közel  25-éves Baráti Körben.  / 5 fő/ 1 db levéltár,  1db könyvtár

 

2011-ben hét alkalommal találkoztunk a Művelődési házban irodalmi rendezvényeken.

A rendezvények látogatottsága is csökkent, de még így is közel ötszáz embert örvendeztettek meg amatőr költőink verseik felolvasásával, a jeles napok megünneplésével. 

Évközben elindultak az Irodalmi Kávéház elnevezésű zenés felolvasó délutánjaink is, melynek az Otthon Kávézó ad helyet.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.